Constructie masini

Construcție mașini drift

Cum îmi construiesc mașina de drift?

”Cum îmi construiesc o mașină de drift?” este întrebarea pe care cei mai mulți dintre elevii care au finalizat cursurile intensive de  Pilot license  sau One Day Experience o adresează instructorilor noștri. Instructorii, piloți de drift la activ cu numeroase podiumuri și experiență, au început punându-și aceeași întrebare. La momentul respectiv  nu existau norme clare, iar majoritatea piloților s-au inspirat din ce au văzut in campionatele europene. Același lucru îl poți face și tu dacă ai terminat o școală de drift și ești dispus să te licențiezi în drift. Dar ține cont că ai nevoie de cunoștințe în domeniul mecanicii auto, să respecți normele în vigoare ale FIA sau FRAS. Si bineînțeles mult timp la dispoziție. Din experiența piloților uneori poate dura și peste 1 an. Legat de buget este destul de greu să faci o estimare la început, pe parcurs apar de cele mai multe ori lucruri imprevizibile.

Academia de Drift colaborează cu ateliere specializate în pregătirea mașinilor pentru competițiile sportive. Modificarea automobilelor se face după normele de siguranță si cerințele  FIA (Federației Internaționale de Automobilism). Printre partenerii noștri se numără TBD Garage . Aceștia în colaborare cu piloți cu experiență în drift s-au ocupat de pregătirea mașinilor școlii noastre de drift. Iar lucrurile s-au mișcat destul de rapid deoarece a contat foarte mult ca știu exact ce fac în domeniul construcției de mașinilor  de competiție.

Care sunt cele mai importante cerințe ale unei mașini de drift?

Conform ultimelor reglementări publicate în martie 2020 pe site-ul FIA mașinile de drift trebuie să îndeplinească cerințele care respectă solicitările Federației Internaționale de Automobilism.

Regulamentul permite utilizarea automobilelor cu o greutate între 950-1500kg și permite o serie de modificări ale motorizării sau interzice modificări și impune implementarea elementelor de siguranță obligatorii. Astfel, mai mult decât îmbunătățirea și modificarea parametrilor de performanță o mașină de drift trebuie să prezinte elemente de siguranță. Unul dintre cele mai importante și obligatorii elemente este sistemul de rollcage. Alături de prezența obligatorie a extinctorului, a centurilor cu prindere în 5 puncte, destinate creșterii nivelului de siguranță.

  • Motorizare
  • Siguranță
  • Body KIt
  • Revizie înainte si după evenimentul sportiv
  • Preț : Solicită ofertă de preț
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial